НУФИ Широка лъка НУФИ Широка лъка

В Дома на фолклора тече усилено виртуално обучение. Започна третата седмица на новото онлайн – предизвикателство. То има и положителна страна, но това, което ни липсва в момента е общуването с учениците и живият контакт по между ни. Чрез различни платформи, методи на обучение и приложения, учебният процес в Национално училище за фолклорни изкуства “Широка лъка“ е пълноценен, активен и успешен.

Всички дейности, преподаване, обратна връзка, индивидуалните консултации, контактите с ученици, родители и колеги, подлежат на ежедневен контрол. Учителите получават подкрепа от ръководството на училището, в лицето на Директора г-жа Стоянка Тенова, както от РУО- Смолян и МОН. Всички се справят с това предизвикателство благодарение на професионализма и активността на учителите, на опита и положителната нагласа към Интернет – платформите на учениците и с подкрепата на родителите, които винаги са били до нас!

Предизвикателство е да се работи дистанционно по предмети с практическа насоченост, но учители и ученици се справят успешно . Танцуват, пеят , свирят, солфежират и разчитат упражнения онлайн. Нека се вслушаме в думите на Министъра на образованието и науката, който каза: „Никога досега домовете на вашите деца, макар и виртуално, не са били достъпни за всичките им съученици и учители, нито учителските домове за техните ученици. Развиха се нови форми на опознаване, на общуване, на близост. Сега повече от всякога всички ние си дадохме сметка, какво значи „заедно“ и колко страшни могат да бъдат самотата и изолацията.“

Пожелаваме на всички здраве, търпение и спокойствие! Използвайте времето на извънредно положение за семействата си. Общувайте повече с децата си! Сега е времето да си научат уроците, които ние, учителите даваме, но и уроците на живота!