НУФИ Широка лъка НУФИ Широка лъка

На 26 юни 2020г. Национално училище за фолклорни изкуства“Широка лъка“ изпрати официално своя 46 –ти випуск. Въпреки извънредната учебна година, въпреки трудностите и ограниченията, нашите абитуриенти имаха своя последен ден в училище. На официална церемония, в присъствието на родители и близки, те получиха своите Дипломи за средно образование и Свидетелства за професионална подготовка. Колективът е удовлетворен от поредния успешно завършил випуск и се гордее с успеха от обучението им , както и с резултатите от държавните зрелостни изпити. Доказателство за това са десетте отлични дипломи! Това е следствие на добрата подготовка и професионализма на всички учители в Национално училище за фолклорни изкуства“Широка лъка“.

Всяко изпращане на абитуриенти в нашето училище е много вълнуващо. Това е едно трудно разделяне с мястото, на което са преминали най-хубавите пет години от техния живот.Преди да получат своите дипломи , г-жа Тенова – Директор на училището поздрави абитуриентите, благодари им за всичко, което са дали на училището като художествено – творческа дейност. Пожела им да се реализират в живота и в професията и да се връщат в родното училище.Горд с техните успехи е и г-н Ганчо Гавазов – Диригент на хора и оркестъра на училището. Той каза, че този випуск е оставил много музика, много песни, които ще останат след тях и ще се слушат. Сълзите в очите на техния класен ръководител г-жа Славка Узунова, говореха за чувствата, които изпитва при раздялата със своите любими ученици.

От името на 46-ти випуск ученичката Елена Георгиева развълнува всички присъстващи като прочете обръщение под формата на писмо, адресирано до „нашето семейство“, както каза тя – семейството на НУФИ“Широка лъка“.

Випуск 46-ти имаха и своята „Бяла пътека“. По нея, както всяка година, в последния учебен ден,трябваше да ги изпратят всички ученици от училището. Тази година ние, техните учители направихме шпалир, по който абитуриентите преминаха, взеха си сбогом със знамето на училището, а един от отличниците на випуска предаде ключа на знанието на класния ръководител на 11 клас, да го предаде на следващия випуск след тях.

Официалната церемония завърши с голямо хоро в двора на училището , а след това абитуриентите имаха своя дълго чакан бал!

На добър час, мили наши пораснали деца!